Gilotyna

  • projektant: Anton Kostromtsov
Bulwa
Naczynie na pyry z gzikiem zaprojektowane przez Antona Kostromtsova, studenta School of Form
Projekt: Gilotyna | Autor: Anton Kostromtsov | Fot. Arkadiusz Szwed, Jagoda Harton, Adam Biegała, Katarzyna Matosek, Yevgeniya Gudym

Projekt studencki

Gilotyna

Projekt talerza do serwowania pyr z gzikiem jest inspirowany geometrią i kosmosem, które kojarzą się z konstruktywizmem. Porcelanowe naczynie zostało zaprojektowane jako ekspozytor, który nie tylko prezentuje potrawę, ale również stanowi interpretację kształtów i symboli w nowoczesnym kontekście. Forma naczynia przypomina ostrze, na które symbolicznie nadziany jest ziemniak. Pomnikowość formy podkreśla znaczenie ziemniaka jako fundamentu tradycyjnej kuchni regionalnej. Obiekt łączy w sobie funkcjonalność i estetykę.

Autor projektu

Przedmiot został zaprojektowany przez Antona Kostromtsova, studenta Product Design.

Obiekt powstał w ramach projektu „Bulwa” – wspólnej inicjatywy School of Form, BioBazaru i Fabryki Norblina.