Kishki

  • projektant: Kamil Nowicki
  • promotorzy: Arkadiusz Szwed, dr Monika Rosińska
  • materiały: kiszona kapusta, bakterie
Graduation 6
Graduation 1/2 (6+7)
Projekt: Kishki | Projektant: Kamil Nowicki
Projekt: Kishki | Projektant: Kamil Nowicki

Projekt dyplomowy

Kishki

Żyjemy w relacji z naszym otoczeniem i mikroorganizmami. Bakterie i grzyby biorą udział w każdym naszym oddechu i kęsie. Wpływają na samopoczucie, zdrowie, smak i teksturę pożywienia. Projekt Kishki to fermentowane przyprawy powstałe na bazie różnych mieszanek kiszonej kapusty, których głównymi składnikami są bakterie i czas. Wraz z przewodnikiem są formą manifestu wobec współczesnych nawyków konsumenckich i zachęcają do stworzenia własnego doświadczenia kulinarnego.

Projektant

Kamil Nowicki

Specjalność: Product Design
Rok ukończenia: 2020

Graduation Show ½(6+7)

Ten artykuł jest częścią kolekcji „Graduation Show ½(6+7)”.

dowiedz się więcej